Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Ο  Μάης του  2018 με τα ευωδιαστά λουλούδια και τα χιλιάδες χρώματα, με τα πανύψηλα στάχυα, αποχωρεί και θα δώσει τη θέση του στον Ιούνη,τον αλωνάρη,τον θεριστή.
Μαζί με τον Μάη τελειώνουν και οι σημαντικές εορτές που σηματοδότησαν φέτος τον μήνα.
Στις 27 την  Κυριακή η εορτή της Αγίας Τριάδας και στις 28 την Δευτέρα η εορτή του Αγίου Πνεύματος είναι δύο σημαντικές εορτές των Ορθοδόξων Χριστιανών και άλλων βεβαίως που ευρίσκονται πλησίον,γιατί το τριήμερο δίνει άλλη μία ευκαιρία στους εργαζόμενους που  απέχουν από την εργασία τους,έχουν αργία,προς τιμή των εορτών αυτών και του Θεού, να απολαύσουν τη φύση  να ξεκουραστούν και να ξεφύγουν λίγες ημέρες  από το άγχος της καθημερινότητας.
Ονομάζεται Αγία Τριάδα οι  υποστάσεις,τα τρία πρόσωπα του Θεού.Ο Πατήρ,ο Υιός και το Άγιον Πνεύμα.Η   παρουσία του ήταν εμφανής στη βάπτιση του Χριστού "εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε η της Τριάδος εφανερώθη προσκύνησις και το Πνεύμα εν είδει περιστεράς",όπως λέγει ο υμνογράφος.
Το Άγιο Πνεύμα εμφανίζεται ως περιστερά
Σε άλλες θρησκευτικές κοινότητες όπως στην Εκκλησία του Χριστού, στον Ιουδαϊσμό, στο  Ισλάμ και σε άλλες θρησκευτικές οντότητες που ακολουθούν την Παλαιά Διαθήκη,όπως οι Ευαγγελιστές και οι  Πεντηκοστιανοί, που είναι ένα παρακλάδι των Προτεσταντών.Όλες αυτές οι θρησκευτικές οργανώσεις πιστεύουν στη μία φύση,στο ένα πρόσωπο του Θεού είναι μονοθεϊστές,σε αντίθεση με τους Ορθόδοξους Χριστιανούς.
Η Χριστιανική Εκκλησία αποτυπώνει την ύπαρξη του τριαδικού Θεού με την αιτιολογία της ύπαρξης του Θεού αφεαυτής,την ύπαρξη του Χριστού όχι σαν γέννημα,αλλά σαν ενσάρκωση του Θεού και την ύπαρξη του Αγίου Πνεύματος που εκπορεύεται από τον Θεό ως ο Παράκλητος,ως ο μεσολαβητής,ως ο παρηγορητής.
Τη βοήθεια τους να έχει όλος ο κόσμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου