Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

Χθες γιορτάσαμε την Απόδοση της γιορτής της Κυριακής του Πάσχα.
Επειδή το Πάσχα είναι κινητή εορτή,αυτό  σημαίνει,ότι κάθε χρόνο έχουμε Πάσχα σε διαφορετική ημερομηνία.Το Πάσχα αυτής της χρονιάς γιορτάσαμε στις 8 Απριλίου και η Απόδοση του είναι στις 16 Μαϊου,τριάντα εννέα  ημέρες μετά το Πάσχα.Είναι η τελευταία ημέρα που ακούγεται στις Εκκλησίες το Χριστός Ανέστη! Και του χρόνου να είμαστε καλά να απολαύσουμε ξανά την ωραία ελπιδοφόρα ψαλμωδία.
Είναι η τελευταία ημέρα  για εφέτος που οι πιστοί καλημερίζουν με το επιφώνημα Χριστός Ανέστη,που συνηθίζουν οι μεγαλύτερες ηλικίες και οι νεότερες ηλικίες που διατηρούν την παράδοση.
Απόδοση της γιορτής σημαίνει,ότι οι πιστοί που για έναν οποιονδήποτε λόγο απείχαν,δεν πήγαν στην εκκλησία το βράδυ της Ανάστασης ούτε και την Κυριακή του Πάσχα,μπορούν να προσέλθουν αυτή την ημέρα της Απόδοσης.Μερικές άλλες εορτές έχουν Απόδοση,που γιορτάζεται όμως μία εβδομάδα μετά την ημέρα της κανονικής εορτής.
Σήμερα Πέμπτη 17 πέμπτου 2018 η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία γιορτάζει την Ανάληψη του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.Ο Χριστός, όπως περιγράφει ο Ευαγγελιστής Λουκάς ,μετά την Ανάσταση Του παρέμεινε στη γη σαράντα ημέρες θέλοντας να δείξει σε μερικούς δύσπιστους και φοβισμένους μαθητές του,όπως  ο Θωμάς,ότι όντως αναστήθηκε,ότι είναι αλήθεια και ότι είναι εδώ για να τους  διώξει και την παραμικρή υπόνοια περί του αντιθέτου,  Αναστήθηκε και βρίσκεται κοντά τους, μέχρις ότου πεισθούν όλοι οι μαθητές Του περί του πρακτέου.Μετά τις σαράντα ημέρες που παρέμεινε στη γη, ήρθε η ημέρα της Αναλήψεως Του. Οι ουρανοί ετοίμασαν τον θρόνο αυτού,οι νεφέλες ετοίμασαν την επίβασιν αυτού, οι άγγελοι εθαύμασαν,που ένας  άνθρωπος βρίσκεται υπεράνω αυτών και ο Πατήρ εκδέχεται Αυτόν συναίδιον, σύνθρονον, συνάναρχον και αληθινόν.
Βοήθεια μας ο Κύριος και Χρόνια μας Πολλά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου