Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016

ΧΡΟΝ ΙΑ ΠΟΛΛΑ σε όλους μας.
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ  είναι και σήμερα.
Να χαιρόμαστε τις οικογένειες μας.
Να χαιρόμαστε τα παιδιά μας,τα γγγόνια,τα δθσέγγονα και τα τρισέγγονα σε όσες οικογένειες υπάρχουν.και είν αι μεγάλη ευτυχία,είναι ζεστασιά,είναι αγάπη,είναι φιλία,είναι αλληλοβοήθεια,όταν στις μεγάλες οικογένειες επικρατεί ειρήνη,όταν οι ανθρώπινες σχέσεις είναι άριστες. και δεν χρειάζεται πολύ κόπος για να αποκτηθεί το ευεργέτημα αυτό,των καλών διαπροσωπικών σχέσεων.Είναι ευτυχία,είναι ζεστασιά,είναι ελπίδα και χαρά.
Να ζήσουν όλα τα νεογέννητα πλασματάκια και αν είναι χριστιανόπουλα,είναι η συνέχεια του Ιησού Χριστού,του χαρισματικού αυτού ανθεώπου,όταν έγινε άνδρας και Δάσκαλοςδώδεκα ευφυών ανθρώπων,ταπεινών μεν,αφού ήταν ιχθυοπώλες,τόσο πλούσιων δε σε χαρίσματα,όπως  και  οΔάσκαλος τους.
Γιορτάσαμε χθες και γιορτάζουμε  σήμερα και κάθε μέρα, τον ερχομό,τη γέννηση του θείου βρέφους,που γεννήθηκε μέσα σε μία σπηλιά στη Βηθλεέμ,όπου ήλθαν οι τρεις Μάγοι από την Περσία  για να προσκυνήσιτν και να υποδεχθούν το μικρό Χρiστό προσκομίζοντες δώρα πολύτιμα.Το Χρυσό,το Λιβάνι και τα Σμύρνα.
Να δεχτούμε κι εμείς στις καρδιές μας τα δώρα,που το θείο Βρέφος μας ανταποδίδει.Δώρα όχι τλικά.Είναι πνευματικά τα δώρα.Την αgάπη,την ειρήνη,τη  δικαιοσύνη,την  ελπίδα,την τόλμη,τη  σωφροσύνη,την ευγένεια,τη φιλομάθεια,την αλληλοβοήθεια,τη  συγχώρεση,τη  φιλοπατρία,την ομόνοια  και όλες τις άλλες αρετές που κοσμούν την ψυχή του ανθρώπου για να διάγει έναν ευτυχισμένο βίο,που εκπορεύρται από τα συναισθήματα αυτά,που βγάζει προς τα έξω για να δείξει τον πλούτο ή τη φτώχεια της ψυχής του.Τον πλούτο της ψυχής,που διακρίνεται από τα έργα αγάπης  ή  τη φτώχεια της ψυχής,που διακρίνεται από τα  έργα  της κακίας,που διαπράττει..
Είθε ο γεννηθείς χριστός,ο Θεάνθρωπος,ο αλήθινός  Θεός της αγάπης,να βοηθήσει όλους  εμάς  να κάνουμε τα θεάρεστα έργα  της καλοσύνης και της αγάπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου