Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

 Υπερβολικές αντιδράσεις
Πυρ και μανία έγινε ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος
Στις 25 Νοεμβρίου 2016  απεβίωσε στη Κούβα ο Φιντέλ Κάστρο σε ηλικία 90 ετών,ο πρώην ηγέτης της Κούβας μετά από την επανάσταση του 1959 έως το 1976 και Πρόεδρος της έως το 2008. Ο αρχηγός της κουβανικής επανάστασης,ο Κομαντάτε Φιντέλ Κάστρο,όπως τον αποκαλούν.
Πολλοί οι θαυμαστές του και από την Ελλάδα έτρεξαν στη Κούβα να τιμήσουν το ίνδαλμα τους.
Έτρεξε και ο Πρωθυπουργός μας να αποτίσει φόρο τιμής και να εκφωνήσει δύο λόγια,που ερέθισαν,που προκάλεσαν δυσμενή σχόλια  στην πολιτική και την ιερατική ηγεσία.
Ο Μητροπολίτης  Καλαβρύτων και Αιγιαλείας,Αμβρόσιος,ενοχλήθηκε πολύ με την εξομοίωση του Πρωθυπουργού
της Ελληνικής Επανάστασης των σκλαβωμένων Ελλήνων επί 400 χρόνια,το 1821,  με την επανάσταση του Φιντέλ Κάστρο και των κομμουνιστών του,εναντίον του Προέδρου της χώρας Μπατίστα. στη Κούβα του 1959.
Θύμωσε ο πατήρ Αμβρόσιος και ανακαλεί τα  κσλά  λόγια που είπε στο κ.Τσίπρα μετά την ορκωμοσία του ως Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Ενθουσιασμένος ο Αμβρόσιος αναφωνούσε τότε."Γειά σου,λεβέντη Πρωθυπουργέ, κύριε Τσίπρα".
Ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος  επιπλήττει σήμερα τον κύριο Τσίπρα για τα εγκληματικά,όπως λέει,λόγια,που ο κ.Τσίπρας είπε στην Κούβα."Ελευθερία ή θάνατος ήταν το σύνθημα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.
Patra o muerte Πατρίδα και θάνατος ήταν το σύνθημα της κουβανικής επανάστασης του Φιντέλ Κάστρο.".
Αυτή η εξομοίωση έκανε τον πατέρα Αμβρόσιο πυρ και μανία εναντίον του Πρωθυπουργού κ.Τσίπρα.
Υπερβολές και από τα δύο μέρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου