Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα
Είναι ανήλικα παιδιά,που βρίσκονται στην τρυφερή ηλικία,γι αυτό χρειάζονται μεγαλύτερη προστασία από τη  χώρα που  φιλοξενεί τα παιδια αυτά.
Χρειάζονται περισσότερη φροντίδα και επιτήρηση,αφού μεγαλώνουν σε μια ξένη χώρα..
Ήλθαν χωρίς τους γονείς,που μπορεί να  έχουν χάσει τη ζωή τους στον πόλεμο και ως εκ τούτου η ψυχή τους  είναι πολύ σκληρή από τις αντιξοότητες της ζωής που βιώνουν από αυτή την παιδική ηλικία τους.
Το ζητούμενο είναι να γίνουν αυτά τα παιδιά,τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα,να γίνουν υγιείς ψυχικά ενήλικες και αυτό θα επιτευχθεί με τη συνεχή και αδιάκοπη προστασία τους από την πολιτεία, όσος  χρόνος χρειάζεται ηια  να φιλοξενήσει  αυτά τα παιδιά.
Πρόσφατο είναι το γεγονός του φιλοξενούμενου προσφυγόπουλου στην Ελλάδα,που σαν ενήλικας πλέον προέβη στο αποτρόπαιο παρ ολίγον έγκλημα στη χώρα μας .
Αυτό που διέπραξε  πριν από τρία χρόνια.Λήστεψε,κακοποίησε και έρριξε στο γκρεμό την άτυχη φοιτήτρια που βρέθηκε στο δρόμο του,στη Δυτική Ελλάδα. Η κοπέλα σώθηκε .Τραυματίστηκε όμως σωματικά και ψυχικά και τώρα ζει με τους εφιάλτες της.
Ο  νεαρός αυτός, άνδρας,το φιλοξενούμενο  προσφυγόπουλο,δικάστηκε  με φυλάκιση δέκα χρόνων και επειδή στις φυλακές έδειξε καλή συμπεριφορά και εργάστηκε κάποιες ώρες περισσότερο,οι αρμόδιοι φέρθηκαν με πολύ επιείκια και τον απέλυσαν με την  υποχρέωση να περνά κάθε μήνα από το αστυνομικό τμήμα της γειτονιάς του.
 Ο άνθρωπος αυτός δεν τήρησε την υπόσχεση του.Έφυγε κρυφά στη Γερμανία,όπου τον δέχτηκαν.
 Εκεί αυτή τη φορά πραγματοποίησε ένα άλλο ειδεχθές έγκλημα..Σκότωσε αυτή τη φορά μια φοιτήτρια σε μια Γερμανική πόλη,όπου είχε καταφύγει.
 Εκπλήττομαι,πώς η Γερμανία έγινε Ελλάδα.Δηλαδή ένα"ξέφραγο αμπέλι",που δέχεται όποιον νά είναι χωρίς να ελέγξει το ποιόν του καθενός,που μπαίνει στη χώρα.
Ο εγκληματίας άνθρωπος,στον οποίον αναφερόμαστε είχε απολυθεί από τις ελληνικές φυλακές.
Πώς οι αρμόδιοι στη Γερμανία δεν το έλαβαν υπόψιν τους.Δεν ήλεγξαν τα χαρτιά του? Γιατί έδειξαν ανοχή.
Λένε,ότι  οι Έλληνικές αρχές δεν ειδοποίησα τις  Γερμανικές αρχέςότι ο νεαρός πρόσφυγαςείχε διεθνές ένταλμα έρευνας ή συλλήψεως.Όπως και να  είναι
Η ευθύνη είναι  fifty-fifty και από τα δύο μέρη.
Όμως τη μεγαλύτερη ευθύνη,ενώπιον του Θεού και των ανθρώπων και ενώπιον του ίδιου του εαυτού τους,τη μεγαλύτερη ευθύνη, φέρουν οι υποκινητές του πολέμου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου