Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

Κανόνες για τη καλυτέρευση των οικονομικών μίας χώρας. Η οικονομική κατάσταση μίας χώρας βελτιώνεται

Όταν υπάρχει ισοζύγιο εσόδων εξόδων όσο είναι δυνατόν γιατί σπάνια συμπίπτει ο χρόνος της πραγματοποίησης των εσόδων εξόδων

Τα έργα και οι δαπάνες μίας κυβέρνησης  καθορίζονται και βασίζονται στο προγραμματισμό και όχι στις οικονομικές δυνατότης της στιγμής. Έτσι ώστε σε  ομαλές συνθήκες να μην υπάρχουν στη δημόσια οικονομία "επείγοντα" ή ζητήματα απολύτου προτεραιότητας.Να μην υπάρχει στενότητα χρήματος σε έκτακτες ανάγκες.

Καμία πολιτική ή καμία ανάγκη δε μπορεί να έχει προτεραιότητα από μία άλλη.Προτεραιότητα υπάρχει στην περίπτωση έκτακτης περίστασης κατά την οποίαν τίθεται σε κίνδυνο η επιβίωση της κοινωνίας.

Υπαρχει μία σημαντική αρχή που αφορά τις δημόσιες δαπάνες.Η σπουδαιότητα της είναι περισσότερο εμφανής στο καθεστώς της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Μία κυβέρνηση δεν προβαίνει ποτέ σε ενέργειες που απαιτούν δημόσιες δαπάνες  όμως  σε περίπτωση που ο παράγοντας  της οικονομικής ιδιωτικής πρωτοβουλίας δεν μπορεί  ή δεν έχει επάρκεια στη δυνατότητα να καλύψει τις δαπάνες αυτές επιβάλλεται να προβεί στις ενέργειες αυτές.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου