Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Το Κυριακάτικο Μυθιστόρημα

Δεκαπέντε χρόνια μετά τη λήξη του Β' Παγκόσμιου πολέμου και η Γερμανία  είχε ανασυγκροτηθεί και στον τομέα  της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Οι επιστήμονες  ερευνητές, όσοι είχαν διακόψει τις επιστημονικές τους διερευνήσεις  λόγω πολέμου, μετά το πέρας, συνέχισαν τώρα ακάθεκτοι δίνοντας όλη την ενάργεια και την ενέργεια τους.
Ο Γαστεντερολόγος  καθηγητής  κύριος Ράμπλινγκ συνέστησε στον σεβαστό ασθενή του να παραμείνει καθιστός στο εξεταστικό κρεβάτι μέχρι να συνέλθει από την ολιγόλεπτη μέθη που επέφερε το φάρμακο για να γίνει η γαστροσκόπηση. Ο αξιοσέβαστος  ιερέας Τιμόθεος παρέμεινε αρκετή ώρα καθιστός στην εξεταστική κλίνη πίνοντας δροσερό νερό μέχρι που η υπνηλία από το φάρμακο του πέρασε τελείως.Τότε σηκώθηκε, χαιρέτησε θερμά τον κύριο καθηγητή για την ιατρική περίθαλψη που του προσέφερε.Το ίδιο έκαναν ο πατέρας Ιωακείμ και η σύζυγος του πρεσβυτέρα,η αδελφή του σεβαστού Τιμόθεου.Ο Κύριος καθηγητής έδωσε της τελευταίες οδηγίες στον σεβαστό ασθενή του,τον οποίον παρότρυνε να ακολουθεί επακριβώς την λήψη των φαρμάκων καθημερινά και την ίδια ώρα και να μην παραλείπει καμία δόση και όλα θα πάνε καλά,του είπε με αισιοδοξία ο καθηγητής και ανεχώρησαν ευχαριστώντας τον για άλλη  μια φορά ακόμα.
Η Άννα παρέμεινε για αρκετή ώρα κοντά στον καθηγητή της θέτοντας του ορισμένες ερωτήσεις περί έλκους του στομάχου,στις οποίες ο κύριος καθηγητής απαντούσε με πολύ προθυμία και δίδασκε την Άννα με πολύ διάθεση.Η Άννα ενδιαφέρθηκε να ρωτήσει τον καθηγητή της σε τι διενέργειες θα προχωρήσει, κατά την επόμενη εξέταση,μετά από μια εβδομάδα, στον σεβαστό Τιμόθεο.
- Άννα,ο ασθενής μας θα υποβληθεί σε μία ακόμα γαστροσκόπηση για να διαπιστώσουμε,αν τα φάρμακα επούλωσαν το μικρό αυτό έλκος στο στομάχι του.
-Και αν όχι,κύριε καθηγητά?
-Αν δεν το επούλωσαν,θέλειν να πείς?
-Ακριβώς,κύριε καθηγητά μου.
-Τότε,Άννα,θα ενεργοποιήσουμε το γαστροσκόπιο γι αυτή τη δουλειά.
-Κέριε καθηγητά μου,έχει το γαστροσκόπιο αυτές τις ικανότητες,να θεραπεύει?
-Βεβαίως,τις έχει,Άννα.Το ιατρικό αυτό όργανο είναι ένα θαύμα της τεχνολογίας.Στη βάση του διαθέτει κάμερα,με την οποία γίνεται η κατόπτευση της περιοχής του οισοφάγου,του δωδεκαδακτύλου και του στομάχου.Έχει τη δυνατότητα να λαμβάνει τεμάχια ιστών και να διενεργεί βιοψία,καθώς έχει και την ικανότητα να θεραπεύει.
-Μα είναι θαυμαστό όργανο,κύριε καθηγητά,και πως τα διενεργεί όλα αυτά.
-Άννα,αν θέλεις να μάθεις για όλα αυτά τα προτερήματα που διαθέτει το γαστροσκόπιο να περιμένεις την επόμενη φορά να ρωτήσεις λεπτομέρειες τον χειριστή του,τον γαστεντερολόγο Κούρτ.
-Σας ευχαριστώ πολύ,κύριε καθηγητά μου.
-Παρακαλώ,Άννα.Κι εγώ σε ευχαριστώ για τις σημερινές υπηρεσίες που μου προσέφερες.
-Από τα ξημερώματα ξεκίνησα,κύριε καθηγητά μου.
-Σε συμβουλεύω,Άννα,να πας τώρα για ύπνο για να μπορέσεις ξεκούραστη να παρακολουθήσεις τα απογευματινά μαθήματα.
-Σας ευχαριστώ,κύριε καθηγητά μου,ακολουθώ τη συμβουλή σας και σας χαιρετώ.
-Αουφίντερζεν,Άννα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου