Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

Το Κυριακάτικο Μυθιστόρημα
Ο Δημήτρης είχε φύγει πολύ πρωϊ από το σπίτι. Είχε κλείσει ραντεβού στις οκτώ η ώρα με τον καθηγητή  του εργατικού δικαίου,τον Δόκτορα Αρμπέϊτερ.Ήταν μία συνάντηση στο γραφείο του καθηγητή,που ζήτησε από το Δημήτρη.Συμπαθούσε τόσο πολύ τον Έλληνα μεταπτυχιακό φοιτητή του και  ήθελε να τον βοηθήσει όσο ήταν δυνατόν,με τις παρατηρήσεις και τα σχόλια,που έκανε στην πρώτη προσπάθεια του Δημήτρη,στην προεργασία, να πούμε, της αξιολόγησης του θέματος,που είχε αναθέσει να επεξεργαστεί.
Έτσι έφυγε πολύ πρωϊ και δεν ήταν παρών στα γεγονότα,που  συνέβησαν τις επόμενες ώρες στο σπίτι.
Μία ομάδα από πέντε,έξη αστυνομικούς ήρθαν στο σπίτι απροειδοποίητα.Χτύπησαν το κουδούνι της πόρτας με βιασύνη, ούτε ο θυρωρός δεν βρισκόταν ακόμα στη θέση του.Μπήκαν βίαια και φωνάζοντας δυνατά,ζητούσαν τον Ερρίκο,που αγουροξυπνημένος δεν ήξερε τι συνέβαινε.
Ήρθαμε για τη γνωστή υπόθεση της κοπέλας,που μεταφέρατε από το γραφείο σας στο νοσοκομείο με αιμορραγία.
-Έληξε η  υπόθεση,παιδιά,τους είπε.Η ανάκριση έγινε την ίδια μέρα στο  γειτονικό ανακριτικό τμήμα ,στο αστυνομικό γραφείο της περιοχής,κοντά στο γραφείο μου,της εργατικής συνομοσπονδίας.Τα είπαμε,τελειώσαμε,τι άλλο ζητάτε από μένα.
-Έχουμε εντολή,κύριε Αριστείδους,να ανακρίνουμε και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας σας.Από πόσα μέλη αποτελείται η οικογένεια σας.
Κύριε αστυνόμε,αυτή τη στιγμή στο σπίτι βρίσκονται τρία μέλη από την οικογένεια μου.Η  Άννα,η  οποία φοιτά στην ιατρική σχολή ,και οι δύο βοηθοί μας,ο Τόμας και η Νίνα. Ο Δημήτρης,ο αρραβωνιαστικός της  Άννας βρίσκεται αυτήν την ώρα στη σχολή του σε συνέντευξη με τον καθηγητή, τον δόκτορα Αρμπέϊτερ, Η κόρη μου βρίσκεται στην Αμερική και η γυναίκα μου,βρίσκεται στο κτήμα μας κοντά στη μητέρα της,που είναι άρρωστη,από όπου ήλθε η κοπέλα,η οποία εργάζεται στην μητέρα της γυναίκας μου και εκείνη την ημέρα ήλθε στο γραφείο μου,να τακτοποιήσει τα έγγραφα της στο ασφαλιστικό ταμείο,που την προστατεύει,όταν της  συνέβη το  ατύχημα αυτό,μία μεγάλη αιμορραγία.
-Πού βρίσκεται το κτήμα σας?
-Στην Άνω Βαυαρία.Από εκεί ταξίδεψε εκείνη την ημέρα με το τρένο.
-Κύριε Αριστείδους έχουμε εντολή.
-Νίνα,Τόμας,Άννα,ελάτε εδώ,σας παρακαλώ.
-Κύριε, τα μέλη της οικογένειας μου, δε γνωρίζουν  τη Gianna,δεν πρόλαβαν να τη γνωρίσουν.Εδώ στο σπίτι  ερχόμαστε μέχρι να έλθει η ώρα της αναχώρησης του τρένου και για να συναντήσει  τα παιδιά.Η γυναίκα μου μόνο γνωρίζει την Gianna,που επιβλέπει τη μητέρα της.Κανένας άλλος από την οικογένεια μου. Παρακαλώ να μην τους  κουράσετε με ανακρίσεις και τα τοιαύτα  χωρίς λόγο.Ελάτε,ο κύριος
αστυνόμος θέλει να σας υποβάλει  ορισμένες  ερωτήσεις.
-Ποιά είναι η Gianna,ρώτησε η Νίνα, αυστηρά.
-Κύριε αστυνόμε,σας είπα,δεν τη γνωρίζουν.  Μην παιδεύεστε άδικα. Υποβάλετε τους όσες ερωτήσεις θέλετε.Εγώ σας αφίνω.Με καθυστερείτε από την δουλειά μου.
Κύριε Αριστείδους,μείνετε,σας παρακαλώ,έχουμε εντολή.
-Τα είπα στον ανακριτή ,στο τμήμα σας κύριε,δεν έχω να πω τίποτε άλλο.Σας χαιρετώ.

-Άννα,Αννούλα. Ήταν ο Δημήτρης,που επέστρεψε αργά το απόγευμα από το πανεπιστήμιο με πολλές σημαντικές πληροφορίες,που ενδιαφέρουν την Άννα, από τη συζήτηση που είχε το πρωϊ με τον κύριο Αρμπέϊτερ,τον καθηγητή του.
Ο Ερρίκος επέστρεψε  κατάκοπος από την εργασία του και δειπνούσε τώρα μόνος.Η Νίνα τον σέρβιρε,όταν μπήκε τρέχοντας ο Δημήτρης .Ήθελε την Άννα,να πει τα νεότερα από τη συνάντηση του με τον καθηγητή  του.
-Κύριε Δημήτρη,η Άννα μας πήρε τηλέφωνο.
-Τι σας είπε,Νίνα?
-Μας είπε,κύριε Δημήτρη,ότι έχει πολλή δουλειά και θα  αργήσει. Το ενδιαφέρον τους είναι πάνω στον σεβαστό ασθενή τους.
-Ω! ήρθε ο πατέρας Τιμόθεος?
-Ναι,κύριε Δημήτρη,και είναι πολύ άρρωστος.Έπαθε γαστρορραγία.
-Ω!το δυστυχισμένο άγιο πατέρα.
-Δημήτρη,μην προσπαθείς από τώρα να τον πεις άγιο.Προσπαθούν να τον σώσουν. Η κατάσταση του είναι σοβαρή,αλλά προσπαθούν.
-Ο Θεός να τους βοηθήσει να τα καταφέρουν,γιατί ο σεβαστός ασθενής τους είναι πολύ δύσκολος ασθενής.Θυμάστε τι πέρασαν την προηγούμενη φορά ο Δόκτορ Ράμπλιν και η ομάδα του,μαζί και η Άννα.Τι προσπάθειες κατέβαλαν για να τον πείσουν να δεχτεί να υποβληθεί σε γαστροσκόπηση.
-Τα ίδια ,Δημήτρη,θα περνούν και αυτή τη φορά.
-Ο Θεός να τους βοηθήσει να τα καταφέρουν ,είπε ο Δημήτρης και προχώρησε προς το δωμάτιο του.
-Να σας σερβίρω,κύριε Δημήτρη? Ρώτησε η Νίνα.
-Όχι,Νίνα,ευχαριστώ, θα περιμένω την Άννα,είπε ο Δημήτρης  και προχώρησε στο δωμάτιο του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου