Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Καλή  Χρονιά.Δημιουργική Χρονιά
 Η  οικονομία της χώρας μας σιγά-σιγά ανακάμπτει και   νέοι δρόμοι  ανοίγονται στην αγορά εργασίας.
 Καλό είναι να δώσουμε οδηγίες  στους καινούριους εργαζόμενους στο πόστο  εργασίας προς το οποίο κλίνει και επιθυμεί καθένας.
Πρώτα-πρώτα είναι ανάγκη να πούμε,ότι το εργασιακό περιβάλλον από κοινωνικής απόψεως είναι όμοιο με το προσωπικό,το οικείο περιβάλλον.
Οι καλοί τρόποι είναι η βάση,το θεμέλιο,όπου στηρίζονται οι εργασιακές σχέσεις,οι οποίες πρέπει να είναι άψογες ανάμεσα στους συναδέλφους,που περνούν μαζί τις περισσότερες ώρες της ημέρας και έχουν κοινούς στόχους,ως προς τις εργασιακές δραστηριότητες τους.
Οι καλές σχέσεις ανάμεσα στα μέλη της ομάδας που αποτελούν,που επανδρώνουν μία επιχείρηση,ωφελεί την ίδια την επιχείρηση και ανεβάζει το επίπεδο της εργασίας και δεν μειώνει την ποιότητα της,ώστε  να φθάσει στον ποθητό βαθμό εξέλιξης  των εργασιών,που επιτρέπουν οι δυνατότητες των μελών,όταν οι σχέσεις τους είναι αρμονικές.
Είναι ύψιστης σημασίας αυτός ο παράγων.Οι καλές σχέσεις σε κοινωνικό και σε εργασιακό επίπεδο.
Οι καλές σχέσεις αφορούν και στα δύο μέρη.Τόσο τους  Διευθυντές και τους Προίσταμένους,όσο και το προσωπικό της επιχείρησης.
Από την καλή συμπεριφορά ανάμεσα τους εξαρτάται η επιβίωση και η άνοδος της επιχείρησης.
Η συμπεριφορά των Διευθυντών και των Προϊσταμένων.
Είναι ευγενική και προστατευτική,αν απευθύνονται σε πρόσωπα,που πρώτη φορά μπαίνουν στην αγορά εργασίας.
Η δυσπιστία και η καχυποψία σε ένα μέλος ή στα μέλη της επιχείρησης δεν είναι καλή ένδειξη  και είναι εις βάρος της όλης προσπάθειας.
Για να είναι ομαλή η συνεργασία ανάμεσα σε όλα τα πρόσωπα χρειάζεται από μέρους όλων κάποια ανοχή.
Οι Διευθυντές και οι Προϊστάμενοι να δίδουν την ευκαιρία σε ένα μέλος από το προσωπικό να υποβάλει την άποψη του,η οποία θα τύχει σεβασμού είτε γίνει αποδεκτή,είτε όχι.
Οι Διευθυντές και οι Προϊστάμενοι πρέπει να δείχνουν επιείκια προς το μέλος που πρώτη φορά αναλαμβάνει εργασία.
Τη συμπεριφορά όλων πρέπει να την διακρίνει η ευγένεια στους τρόπους.Ο εγωισμός εδώ δεν βοηθά  στη  διαχείριση της επιχείρησης,γιατί γρήγορα θα φθάσει στα όρια του ανταγωνισμού,που δεν προσφέρει τίμια τα δώρα του.
Η ευγενής άμιλλα  είναι   εποικοδομητική  στην εξέλιξη και στην   επιτυχία.
Καλή  Επιτυτχία στις Εργασιακές  σας περιπέτειες.. Γεροί και δυνατοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου