Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

1 Ιανουαρίου 417 παντρςύτηκς  η Γάλλα Πλακιδία,η ετεροθαλής ασελδή του Αυτοκράτορα της Δυτικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, Φλάβιου Ονώριου ο οποίος ήταν  γιος του Αυτοκράτορα Θεοδόσιου Α' και αδελφός του Αρκάδιου,Αυτοκράτορα της Ανατολικής Ρωμαϊκής Βυζανττινής Αυτοκρατορίας.
Παντρεύτηκε τον επιφανή στρατηγό και πολιτικό, Κωνστάντιο Γ',ο οποίος βρισκόταν δυναμικά πίσω από το θρόνο.Από τον γάμο τους απέκτησαν δύο παιδιά,τον Ονώριο και τον διάδοχο του θρόνου,Ουαλεντιανό. Γ'
Ο  Κωνστάντιος Γ' υπήρξε μία δυναμική   προσωπικότητα πίσω από το θρόνο του Ονώριου επί μία δεκατία μέχρι το 410
.Ο Ονώριος εκτίμώντας τη δυναμική προσωπικότητα του γαμβρού του,τον έστεψε το 421 συναυτοκράτορα.
Στην ανέλιξη του ως συναυτοκράτορας με τον Ονώριο,στη Δυτική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία συνέτεινε το γεγονός της πρώτης του επιτυχίας.
Απώθησε  από τη Γαλατία τους Βησιγότθους και τιυς έστρεψε  προς την Ισπανία.
Η δεύτερη επιτυχία του  ήταν η εξουδετέρωση του σφετεριστή του θρόνου της Δυτικής Αυτοκρατορίας,,Φλάβιου Κλαύδιου..
Αυτές  τις δύο επιτυχίες, του Κωνστάντιου Γ',θεώρησε ο Ονώριος   σημαντικές,ώστε να οδηγήσουν  τον  Κωνστάντιο  Γ, 'στην συναυτοκρατορία με τον Ονώριο.
Το σημαντικό γεγονός κατά τη διάρκεια της Αυτοκρατορίας του Ονώριου ήταν η επιτυχής μεταφορά  της Πρωτεύουσας της Δυτικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας  από το Μιλάνο στη Ραβένα..
Η συναυτοκρατορία του Κωνστάντιου Γ' με τον Ονώριο δήρκεσε επτά μήνες και αυτό ,γιατί ο Κωνστάντιος Γ'δεν επέδειξε ιδιαίτερα ηγετικά προσόντα.
Την εποχή της συναυτοκρατορίας του ΚωνστάντιουΓ' στο Ανατολικό τμήμα της Αυτοκρατορίας ήταν Αυτοκράτορας ο Θεοδόσιος ο Β.,ο οποίος ήταν εγγονός του Θεοδόσιου Α'από τον γιο του Αρκάδιο και ανεψιός του Ονωρίου.
Ο Αυτοκράτορας Θεοδόσιος Γ'δεν δέχτηκε ποτέ την συναυτοκρατορία στη Δύση του Κωνστάντιου Γ',ο οποίος καταγόταν  από την πόλη Ναϊσσό της Άνω Μοισίας.
Μέχρι το 421 διήρκεσε η συναυτοκρατορία του Κωνστάνττου Γ' με τον Ονώριο.
Τον ίδιο χρόνο ο Κωνστάντιος Γ',απεβίωσε από φυσικά αίτια.
Μετά το θάνατο του Κωνστάντιου Γ' ,ο Ονώριος παρέμεινε στο θρόνο  δύο έτη,μέχρι το 423,οπότε   απεβίωσε και ο Ονώριος από φυσικά αίτια.
Τον διαδέχθηκε στο θρόνο  ο Βαλεντιανός Γ'..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου