Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Aπόγευμα Κυριακής 4 Νοεμβρίου 2012.Μια καλή ώρα να ετοιμάσουμε ένα γλυκό,ένα κέϊκ με καρότα.Καροτοκέϊκ.Τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι δεκατρία γι αυτό παρακαλώ τους προληπτικούς να απέχουν,αν θεωρούν ,ότι ο αριθμός δεκατρία ασκεί αρνητική επιροή πάνω τους.Τα υλικά:1) 1/2 κιλό καρότα που έχουμε ξύσει ελαφρά το εξωτερικό λεπτό φλούδι τους και τα έχουμε τρίψει στον τρίφτη ή τα έχουμε κόψει στο μπλέντερ.Είναι περίπου τρεις κούπες.2)Ζάχαρη 2 κούπες.3)Μία κούπα μαργαρίνη ή άλλη λιπαρή ουσία,όπως ελαιόλαδο,ηλιέλαιο,καλαμποκέλαιο ή σουσαμέλαιο.4)Τρεις κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.5)Ένα κουταλάκι κανέλα.6))Μοσχοκάρυδο 1/2 κουταλάκι.7)Σόδα ένα κουταλάκι.8)Δύο κουταλιές χυμό λεμονιού.9)Δύο κουταλιές χυμό πορτοκαλιού.10)Ένα κουταλάκι ξύσμα λεμονιού.11)Ένα κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού και 12) τέσσερα αυγά. Χτυπάμε πρώτα στο μίξερ αυτά μόνον τα υλικά στην μεσαία ταχύτητα για πέντε λεπτά,μέχρι να αφρατέψουν.Αφήνουμε το μίξερ να ξεκουραστεί και στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά που είναι:13) 1 1/2 κούπα καρύδια χοντροκομμένα και τα καρότα.Τα δύο υλικά:τα καρότα και τα καρύδια δεν τα χτυπάμε στο μίξερ.Τα αναδεύουμε με την σπάτουλα του μίξερ να ενωθούν με τα άλλα υλικά.Τοποθετούμε το μείγμα στην βουτυρωμένη φόρμα του κέικ και το ψήνουμε 1 ώρα στους 170 βαθμούς.Όταν ψηθεί το αναποδογυρίζουμε στην πιατέλα και όταν κρυώσει το περιλούουμε με μαρμελάδα βερίκοκο ή μαρμελάδα πορτοκάλι που έχουμε διαλύσει με λίγο μέλι και λίγο νερό σε ένα κατσαρολάκι.Η Επιτυχία είναι σίγουρη,αν πάνω από την μαρμελάδα προσθέσουμε αμύγδαλο καβουρδισμένο και ψιλοκομμένο.Πάνω από το αμύγδαλο πασπαλίζουμε άχνη ζάχαρη.Αμέσως τα υλικά μας ανεβαίνουν πάνω από τον αριθμό δεκατρία.Η μαρμελάδα,το μέλι,το νερό,το αμύγδαλο το καβουρδισμένο και η άχνη ζάχαρη,ανεβάζουν τον αριθμό των υλικών, στο δεκαοκτώ.Προς χάριν των προληπτικών φίλων μας.Να προσεγγίσουν την συνταγή χωρίς φόβο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου