Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Αγιασμένος ονομάζεται ο άγιος Σάββας που εορτάζουμε τη μνήμη του σήμερα 5 Δεκεμβρίου.Αγιασμένος θεωρείται από την κοιλιά της μητέρας του,η οποία ήταν μια ευσεβής γυναίκα,σύζυγος στρατιωτικού.Ο πατέρας του αγίου Σάββα ήταν στρατιωτικός.
Γεννήθηκε στην ελληνικότατη και χριστιανικότατη  πόλη Καππαδοκία.Ο πατέρας του ήταν στρατιωτικός.Οσάκις χρειάστηκε να μετατεθεί και να υπηρετήσει σε άλλη πόλη,η μητέρα του ακολούθησε τον πατέρα του εκεί όπου μετατέθηκε και άφησαν το μικρό Σάββα στην επίβλεψη του θείου του από την μητέρα του.Μαζί  με τη φροντίδα και έτερου θείου,οι οποίοι φιλονικούσαν για την πατρική περιουσία του μικρού παιδιού.
Έτσι στην ηλικία των 8 ετών εγκατέλειψε τους θείους του και τους διαπληκτισμούς τους και ανεχώρησε για το μοναστήρι των Φλαβιανών.
Εκεί παρέμεινε  μέχρι την ηλικία των 18 ετών,διδασκόμενος το ψαλτήρι,τις υποχρεώσεις που πρέπει να έχει ο μοναχός,έμαθε να ασκείται στην απλότητα,στην εγκράτεια,στις χριστιανικές  αρετές,έμαθε να υποφέρει σωματικά με τη νηστεία,διδάχτηκε την ταπεινοφροσύνη και την υπακοή,ξεπερνώντας όλους τους συναδέλφους του μοναχούς,οι οποίοι ήσαν πάνω από εξήντα στον αριθμό.
Μετά από τη μονή των Φλαβιανών πήγε στην Ιερουσαλήμ,προσκύνησε στους Αγίους Τόπους και έπειτα πήγε στην έρημο της Ανατολής.Πήγε στον μεγάλο Άγιο Ευθύμιο,ο οποίος έστειλε τον μοναχό Σάββα στον άγιο Θεόκτιστο,όπου εκεί ασκήθηκε για πολλά χρόνια.Πήγαινε στην έρημο όπου και προσευχόταν.
Αργότερα ίδρυσε τη μονή του αγίου Σάββα ,η οποία εξοπλίστηκε με πολλούς στον αριθμό μοναχούς.Ο άγιος Σάββας ήταν πολύ ταπεινός.Έλαβε τη Θεία Χάρη παιδιόθεν και κάθε μέρα ανέβαινε με προσήλωση,σταθερά,στην αγιοσύνη,γι αυτό ονομάστηκε αγιασμένος.Ο άγιος Σάββας,πήρε τη Θεία Χάρη και έγινε θαυματουργός.Τα θαύματα του ήταν μεγάλα.Θεράπευε αρρώστους,θεράπευε δαιμονισμένους μέχρι που έφθασε στα βαθιά γεράματα,στην ηλικία των 94 ετών, το έτος 532 μ.Χ.παρέδωσε το πνεύμα του.Το σώμα του ετάφη στην μονή που ίδρυσε και παραμένει άφθαρτο μέχρι των ημερών μας.

Χρόνια Πολλά Χαρούμενα Και Ευτυχισμένα.Με Καλή Υγεία. Και Την Προστασία Του Αγίου Σάββα Να Έχουμε.Σε Όλες Τις Διακυμάνσεις Του  Βίου Μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου