Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Σε λίγες ώρες αγαπητοί μου αναγνώστες ο Δεκέμβριος του έτους 2011,μας αποχαιρετά.Θα είναι πια παρελθόν μαζί με τις ιστορικές στιγμές που διέγραψε όλη η χρονιά που φεύγει,αισίως.
Το όνομα του Δεκέμβριος μας δάνεισε το Ρωμαϊκό ημερολόγιο ,τότε που ο πρώτος μήνας του χρόνου ήταν ο Μάρτιος.Ο δέκατος μήνας του χρόνου ήταν ο Δεκέμβριος από τη Λατινική λέξη decem!
Στην Αρχαία Αττική διάλεκτο ονομαζόταν Ποσειδώνιος και ήταν αφιερωμένος στον Θεό της Θάλασσας τον Ποσειδώνα.Άρχιζε στις 12 Δεκεμβρίου και διαρκούσε μέχρι τις 15 Ιανουαρίου.Ο Δεκέμβριος στη Χριστιανική Θρησκεία μας, έχει τις περισσότερες εορτές αγίων.Με κορυφαία εορτή τη γέννηση του Χριστού μας,του Θεανθρώπου!
Ο μήνας Δεκέμβριος αρχίζει με την εορτή των μικρών προφητών Ναούμ,Αββακούμ,Σοφονίου.
Κορυφώνεται με την εορτή της αγίας Βαρβάρας και του αγίου Νικολάου.Μυρώνεται από τον άγιον Σάββα τον αγιασμένο και λαμπρύνεται από τη γέννηση του Ιησού!Όμως μέσα στη ψυχή των χριστιανών υπάρχει η λάμψη της θυσίας του Πρωτομάρτυρα Στεφάνου για να επιβεβαιώσει τα λόγια του Ιησού προς τους αποστόλους."Σας στέλνω σαν πρόβατα μέσα στους λύκους για να σας κατασπαράξουν".
Χρόνια Πολλά με Υγεία!
Ευτυχισμένο και Χαρούμενο το Νέο Έτος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου