Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

Το Κυριακάτικο Μυθιστόρημα


 Η Άννα παρακολούθησε όλα τα μαθήματα της ημέρας παραμένοντας στο Πανεπιστήμιο  μέχρι το απόγευμα  για να παρακολουθήσει και το  μάθημα του καθηγητή Ράμπλιν. Είχε ένα τρομερό  πονοκέφαλο από την κούραση που επιδεινώθηκε τις απογευματινές ώρες στο μάθημα του  καθηγητή Ράμπλιν που σήμερα παρέδιδε το μάθημα  " Το Έλκος  του Στομάχου σε ενήλικα εξασθενημένα άτομα". Το μάθημα ήταν σχετικό με την περίπτωση του σεβαστού  Τιμόθεου. Απο την περίπτωση αυτή έλαβε την αφορμή του σημερινού μαθήματος.Μίλησε  στους φοιτητές  του για την συστηματική έρευνα στον ανθρώπινο οργανισμό για την διάγνωση της ασθένειας  και τον καθορισμό  της θεραπευτικής αγωγής του. Η Άννα συμμετείχε στη συζήτηση που επακολούθησε μετά το μάθημα.Οι  φοιτητές παρακολουθούσαν με μεγάλο ενδιαφέρον,που  έδειξαν και στη συνέχεια με τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις που έδιδαν.Η Άννα συμμετείχε στη συζήτηση ,που αφορούσε μόνο το θεωρητικό μέρος. Δε μίλησε ο καθηγητής για το γαστροσκόπιο αλλά αναφέρθηκε στη γαστροσκόπηση ως μέρος της διερεύνησης της αρρώστιας. Όταν το μάθημα τελείωσε
η Άννα δεν ανεχώρησε αμέσως για το σπίτι.Βγήκε στον κήπο της σχολής να περπατήσει και να αναπνεύση καθαρό αέρα. Εκεί συνάντησε τον συμφοιτητή της τον Πωλ να περπατά αμέριμνος.
-Πωλ τι κάνεις? Δεν παρακολούθησες  το μάθημα του καθηγητή Ράμπλιν?
-Πολύ λίγο,Άννα,δεν άντεξα,αηδίασα και γι αυτό αποχώρησα από την αίθουσα αμέσως.Εσύ,Άννα,πώς άντεξες. Εγώ,Πωλ,την προηγούμενη Δευτέρα παρακολούθησα από κοντά τη διαγνωστική έρευνα που έγινε στον Έλληνα ασθενή.Αυτά που έζησα,Πωλ,τα πέρασα την προηγούμενη Δευτέρα το σημερινό μάθημα δεν μου προξένησε κακή επίδραση στη ψυχολογική μου διάθεση παρά μόνο ένα ισχυρό πονοκέφαλο που έχω ακόμα και αυτή τη στιγμή που σου μιλάω.
-Θέλεις να σε πάω στο σπίτι σου με το αμάξι μου για να μην κουραστείς περισσότερο πηγαίνοντας με την αστική συγκοινωνία?
-Ω! Πωλ,ευχαριστώ πολύ,είσαι τόσο καλός.Δε θέλω να με πας στο σπίτι.
-Άννα,σε πηγαίνω,όπου θέλεις.
-Ω! ευχαριστώ,Πωλ.Θέλω να με πας στο σπίτι του πατέρα Ιωακείμ.Η σύζυγος του έχει πολλά βότανα από την Ελλάδα.Κάποιο από αυτά θα με ηρεμήσει και θα σταματήσει τον πονοκέφαλο.
-Οκευ,Άννα,πάμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε.
-Πωλ! δε χρειάζεται να τρέχεις.Να προσέχεις στην οδήγηση.Ήρεμα δε χρειάζεται βιασύνη στην οδήγηση. Πάμε Πωλ.
- Άννα, πώς είσαι?
-Περιέργως, πώς,Πωλ,σταμάτησε ο πονοκέφαλος.
-Είδες,Άννα,τα οφέλη της οδήγησης?
-Πώς συμβαίνει αυτό,Πωλ.
-Η ήρεμη οδήγηση,όπως είπες,Άννα, η αλλαγή περιβάλλοντος,η εναλλαγή των παραστάσεων, η κατ ευθείαν συγκέντρωση των ματιών στη κίνηση του δρόμου και τόσα άλλα καλά,η κίνηση σε χαμηλό επίπεδο και άλλα πολλά είναι τα οφέλη της οδήγησης.
-Ωραία,Πωλ,εδώ είμαστε.Εδώ είναι το σπίτι του πατέρα Ιωακείμ.Δε θα με αφήσεις εδώ,δε χρειάζεται.Προχωρούμε λίγο πιο πάνω. Ωραία,Πωλ,εδώ θα με αφήσεις.  Το σπίτι μου είναι εδώ,να αυτό είναι.
-Μεγάλο σπίτι.Πολυκατοικία είναι.
-Ναι,Πωλ,ακριβώς. Είναι ανακαινισμένη πολυκατοικία.
-Είναι συγρότημα πολυκατοικιών?
-Ναι,Πωλ,ακριβώς.
-Αουφίντερζεν Άννα.Θα σε δω αύριο.
-Αουφίντερζεν,Πωλ.Ναι,τα λέμε αύριο στο πρωϊνό μάθημα. Ευχαριστώ Πωλ.
-Δική μου ευχαρίστηση,Άννα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου