Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Σενάρια τρομοκρατίας περί χρεοκοπίας ξαναήρθαν στο προσκήνιο,όπως έρχονται κατά ορισμένα τακτά διαστήματα να ξεσηκώσουν τον κόσμο.

Ευτυχώς αυτή τη φορά ο  κόσμος ψύχραιμος και πιο ώριμος από ποτέ έδειξε αδιαφορία και δεν έσπευσε στα super market να αδειάσει τα ράφια,όπως έκανε τις άλλες φορές. 

Και αναρωτιέμαι πώς είναι δυνατόν ακόμα και βουλευτές να συγκλίνουν προς αυτή την άποψη και να τρομοκρατούν τον κόσμο δείχνοντας ανιδεότητα που φαίνεται να προέρχεται από ανύπαρκτες γνώσεις περί του θέματος παρά μόνο επαναλαμβανόμενες μηχανικά κουβέντες προερχόμενες από κύκλους που πρόσκεινται αρνητικά και αντίθετα προς τα συμφέροντα της χώρας και γενικά της Ευρωπαϊκής κοινότητας.

Πώς είναι δυνατόν ( μωρέ ) να γίνει χρεοκοπία ενώ είμαστε στο Ευρώ.

Και πιος ανόητος θα διαπράξει αυτή την ανοησία και θα απιδιώξει την έξοδο μας από ένα νόμισμα τόσο ισχυρό και τόσο φερέγγυο για επενδύσεις και άλλες χρηματιστηριακές διαβουλεύσεις.

Ένας ανίδεος,ένας που αγνοεί τις βασικές αρχές του οργανωτικού συστήματος της οικονομίας μπορεί να σκεφτεί κατ αυτόν τον τρόπο.

Η λιτότητα, ό,τι πιο απλό και απέριττο.

Η λιτότητα μία κατάσταση κατά την οποίαν όλη η οικονομική δραστηριότητα μιας χώρας υποχρεώνεται από το κράτος σε περικοπές δαπανών και μειωμένες καταβολές  με στόχο την ανάκαμψη της οικονομίας.

Περνάμε μία περίοδο οικονομίας μέχρι να ανακάμψουμε,όπως άλλες φορές έτσι και τώρα.

Όλη η Ευρώπη στον ίδιο παρανομαστή βρίσκεται και ο πιο αδύνατος βοηθιέται  από τον πιο δυνατό.

Αυτό είναι το νόημα της αλληλοβοήθειας και της αλληλεγγύης,το ουσιαστικό νόημα

Τα φιλιά και τα χάδια έρχονται σε δευτερότερη μοίρα με σκοπό την ανάληψη θάρρους του εγωϊστικού γίγνεσθαι προς το αδύναμο μέλος για την ενδυνάμωση, για τα προσωπικά του συμφέροντα.

Εμείς οι χριστιανοί αυτή την περίοδο,ένα μήνα,από την πρώτη Ιουνίου μέχρι και τις 28 Ιουνίου,στις 29 εορτάζουμε τον Απόστολο Παύλο και στις 30 Ιουνίου εορτάζουμε  τους 12 Αποστόλους.

Μέχρι τις 28 Ιουνίου, διανύουμε περίοδο λιτότητας.

Έχουμε περικόψει από τη διατροφή μας τα ζωϊκά προϊόντα και κυρίως το κρέας.

Διατρεφόμαστε με λαχανικά,φρούτα, που είναι άφθονα αυτή την εποχή, και ολιγότερο με όσπρια που είναι περισσότερο χειμωνιάτικο φαγητό.

Μία ακόμα νηστεία και προσευχή από τις πολλές που κάνουμε ΄στη διάρκεια όλλου του χρόνου και δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα ούτε τις "κασσάνδρες" με τις κακόβουλες σκεψεις και τα κακόβουλα οράματα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου