Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

Καλησπέρα
Σήμερα συνεχίζονται οι ισχυροί άνεμοι και είναι η τρίτη ημέρα που ο  αρχαίος Θεός των ανέμων ο Αίολος θύμωσε  μαζί και με τον πατέρα του Ποσειδώνα  έστειλαν το γιο του Αίολου τον Βορέα και αναστάτωσαν τον κόσμο στην Ελλάδα.Στα νησιά μαίνονται οι θυελλώδεις άνεμοι και στην Αττική στο λιμάνι της Ραφήνας,όπου το Καλοκαίρι ο συνοικισμός Μάτι επλήγη από τις πυρκαγιές. Σήμερα στο λιμάνι της Ραφήνας  τα καιρικά φαινόμενα είναι ακραία. και οι κάτοικοι είναι έκπληκτοι με το φαινόμενο που παρατηρούν.,πρώτη φορά  το μήνα Σεπτέμβρη.Τα σχολεία έκλεισαν και απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων.
Να υποθέσουμε,ότι είναι τα μελτέμια του Σεπτέμβρη ή καλύτερα τα μελτέμια του Αυγούστου,που επανήλθαν,ΟΙ Μετεωρολόγοι έδωσαν στην κακοκαιρία το όνομα "Ξενοφών" και αυτό που  χαρακτηρίζει την κακοκαιρία είναι η πτώση της θερμοκρασίας και τα δέκα μποφορ που κατά τόπους  πνέουν και στα πελάγη.
Γιατί ονόμασαν την κακοκαιρία Ξενοφών; Πιθανόν γιατί ο αρχαίος μας φιλόσοφος, συγγραφέας  και ιστορικός, ο Ξενοφών  ήταν φίλος,του άρεσε  ο Σπαρτιατικός βίος,τουτέστιν  η σκληραγωγία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου