Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

Ετεροχρονισμός
Χρέος έχομε
-Να μην κοπεί το χρέος.Σιγά-σιγά και με το μαλακό.
-Να μην κοπεί η σύνταξη
-Να μην κάψουμε την Ελλάδα
-Τα παιδιά και τα εγγόνια μας να προκόψουν και να έχουν να ξεπληρώνουν το χρέος και αυτά με τη σειρά τους.
-Η Δημοκρατική Ελλάδα μεγαλώνει τα παιδιά της δημοκρατικά και σχεδόν καθόλου αυστηρά. ΄
Έτσι οι μεγαλύτερες ηλικίες ,οι γονείς και οι παππούδες, θες από φόβο,θες από ανασφάλεια,για προσωπικούς λόγους, κρατούν τα παιδια,ακόμη και στις μεγαλύτερες ηλικίες τους,κάτω από τον έλεγχο τους .
 Δεν τα αφίνουν εύκολα να γίνουν ανεξάρτητα.
Δεν τα θεωρούν ανίκανα.
,Μάλλον αδύναμα τα νοιώθουν.
Και αν μεν υπάρχει οικογενειακή επιχείρηση 
έχει καλώς.Τα παιδιά βρίσκουν έτοιμη εργασία.Αν  όχι τότε τα παιδιά συνηθίζουν να συμβιώνουν με τις μεγαλύτερες ηλικίες και να εξαρτώνται από το  καθημερινό χρηματόγραμμα του γονέα ή του παππού.
Δεν  μεγαλώνουν όλες οι ελληνικές  οικογένιες τα παιδιά τους με ανεξαρτησία.Θέλουν να εξαρτώνται τα παιδιά τους από αυτούς. Έτσι ζουν ολόκληρες οικογένειες,παιδιά και εγγόνια από τη σύνταξη του πατέρα και του παππού.
Χαρακτηριστικό στην Ελλάδα είναι, ο παππούς να είναι πιο γνωστόςκαι πιο ονομαστός  από τον πατέρα και  γι αυτό ,όταν κάποιος,ρωτήσει κάποιον "ποιό είναι αυτό το αγόρι ή  ποιό είναι αυτό το κορίτσι",Η απάντηση που δίνεται: "Είναι ο εγγονός ή η εγγονή...του τάδε"
Οπότε,όπως καταλαβαίνετε,από μια σύνταξη έχουν να τραφούν πολλά στόματα...και το δικαιούνται...γιατί είναι Έλληνες πολίτες και είναι χρέος μας να μην τους αφίνουμε να λιμοκτονούν,να μην πεθαίνουν από ασιτία,να μην πεθαίνουν από φτώχεια. στην Ελλάδα του 21ου αιώνα.Υπάρχουν άλλες χώρες τριτοκοσμικές,που βρίσκονται στο κατάντημα αυτό.Η χώρα που γέννησε τον πρώτο γιατρό,τον Ιπποκράτη.Η χώρα που γέννησε την πρώτη γυναίκα γιατρό μαιευτήρα,την Αγνοδίκη.Η χώρα που γέννησε τον πρώτο διαιτολόγο,τον Αθήναιο Η χώρα που έδωσε και που δίδει τόσους "πρώτους¨" άνδρες και τόσες "πρώτες" γυναίκες ...να την έχουμε φέρει σε απόγνωση και σε κακή κατάσταση,σε άθλια κατάσταση,στην όμοια κατάσταση που φτάνουν οι τζογαδόροι,που χάνουν τα πάντα..
-Τι λες καλέ. Μας παίζουν στα χαρυιά; Υπερβολές.
Λες; και δεν το πήραμε χαμπάρι;
Υπερβολές-υπερβολές.
-Άκου που σου λέω.Εμείς όμως Χρέος  έχομε
- Να μην διαγράψουμε το χρέος
-Να μην κοπεί η σύνταξη
-Να μην κάψουμε  την Ελλάδα,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου