Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012
Το Μυθιστόρημα της Κυριακής.Συνέχεια.-Περάστε στο σαλόνι,είπε η Νίνα που κρατούσε την πιατέλα με το γλυκό. Το γλυκό είναι έτοιμο.Κάθισαν στην γωνιά του σαλονιού,εκεί όπου βρισκόταν η τηλεόραση.Τα παιδιά δεν είχαν ξαναδεί αυτό το θαύμα της τεχνολογίας.Τι θαυμάσια εφεύρεση,είπε ο Δημήτρης.Θαύμα,είπε η Άννα.Ο Ερρίκος πάτησε ένα από τα κουμπιά,που βρισκόταν κάτω από την οθόνη και σε λίγο εμφανίστηκε το υπέροχο πρόσωπο της Μάρλεν Ντίτριχ.Παρακολουθούσαν ένα φιλμ με πρωταγωνίστρια την Μάρλεν Ντίτριχ.Ήταν το φιλμ " ο Γαλάζιος Άγγελος"......Τι ωραία γυναίκα,είπαν όλοι.Τι ωραία μάτια...-Τι ωραία φρύδια,είπε η Άννα,είναι αληθινά? Δεν έχει φρύδια ψιθύρισε η Helga στην Άννα.Είναι ζωγραφισμένα και βαμμένα στο χρώμα των μαλλιών της.-Είναι εκκεντρική,ρώτησε η Άννα.-Είναι Σταρ,απάντησε η Helga.Στο μεταξύ το γλυκό είχε κρυώσει και το έφαγαν με μεγάλη όρεξη πίνοντας καφέ.-Νίνα είναι πολύ νόστιμο,έχει άλλο?-Δεν έχει,Άννα,μπορούμε όμως να ετοιμάσουμε άλλο ένα,είπε η Νίνα.-Ναι!Νίνα μου,αν δεν σου κάνει κόπο.-Πολύ ευχαρίστως,κύριε,είπε η Νίνα.Η Άννα σηκώθηκε και ακολούθησε την Νίνα.-Έρχομαι να σε βοηθήσω,είπε στην Νίνα.Έλα της είπε,έλα να με βοηθήσεις στην παρασκευή του.Πέρασαν στην κουζίνα που ο Τόμας είχε τακτοποιήσει.Τόμας θα σου κάνουμε την κουζίνα χάλια,όλοι θέλουν και άλλο στρούντελ.-Τους άρεσε,είπε ο Τόμας.-Ναι!τους άρεσε πολύ,είπε η Νίνα.Εμπρός επί το έργον,είπε η Άννα.Άνοιξε η Νίνα μια στενή ντουλάπα από όπου έβγαλε δυο λευκές ποδιές.Έδωσε την μία στην Άννα.Φόρεσαν τις ποδιές τους και...Νίνα περιμένω τις διαταγές σου,είπε η Άννα.Αρχίζουμε,είπε η Νίνα.Άνοιξε Άννα το ψυγείο και πιάσε μου το φύλλο,είναι στο επάνω ράφι,στην συντήρηση.Κρυώνω,Νίνα,άνοιξε το εσύ,που έχεις συνηθίσει.Ωραία...φέρε μου τότε την κανέλα και το γαρύφαλο από αυτό το ντουλάπι και την άχνη ζάχαρη,το μπέικιν πάουντερ,ένα κουταλάκι του γλυκού και μισό κουταλάκι σόδα.Εγώ πηγαίνω στο ψυγείο από όπου παίρνω το βούτυρο,την κρέμα γάλακτος,το φύλλο και τα φρούτα.Τι φρούτα βάζεις Νίνα,ρώτησε η Άννα.Το γλυκό,που πριν από λίγο καταβροχθίσαμε,αν δεν κάνω λάθος,είχε μόνο μήλα.Ναι!Άννα μου,έβαλα μόνο μήλα,κόκκινα και πράσινα μαζί.-Α! γι αυτό το αποτέλεσμα ήταν γευστικότατο.Ναι!Άννα μου,τα πράσινα μήλα είναι πιο γευστικά από τα κόκκινα.-Ναι! Νίνα μου,είναι όμως και πιο ξινά.-Ναι!είναι ξινά το ομολογώ γιαυτό και βάζω μέσα στο γλυκό ζάχαρη, σταφίδες και τα καρύδια που προσθέτω χρειάζονται και άλλη ζάχαρη ή λίγο μέλι και απέξω μετά το ψήσιμο πασπαλίζω με άχνη ζάχαρη.Να αρχίσουμε,λοιπόν,είπε η Άννα την προετοιμασία του Στρούντελ.Φόρεσε την ποδιά της και...Νίνα,περιμένω οδηγίες.Άννα,πάρε τα φύλλα και άπλωσε τα πάνω στον πάγκο εργασίας.Πιάσε αυτήν την καθαρή πετσέτα, ξεδίπλωσε την και άπλωσε την δίπλα.Πιάσε ένα φύλλο το βουτυρώνεις, το βούτυρο πήρε την θερμοκρασία του δωματίου.Όταν το βγάλαμε από το ψυγείο,μετρήσαμε μισή κούπα τσαγιού.Τώρα που ήρθε σε θερμοκρασία δωματίου,παίρνουμε ένα πινέλο και βουτυρώνουμε το φύλλο που τοποθετήσαμε πάνω στην πετσέτα.Βουτυρώνουμε το φύλλο και το πασπαλίζουμε με ζάχαρη,με ένα κουταλάκι γλυκού κανέλα και με γαρίφαλο λίγο λιγότερο σε ποσότητα.-Τι ζάχαρη,Νίνα βάζουμε?-Κανονική,κρυσταλλική.Άχνη μόνο απέξω μετά το ψήσιμο.Κόψε τα μήλα σε χοντρά κομμάτια.-Πόσα Μήλα χρειαζόμαστε,Νίνα? -Χρειαζόμαστε 5-6 μήλα.Τα κόβουμε μέσα σε μια γυάλινη λεκάνη.Προσθέτουμε τις σταφίδες που μουλιάζουμε λίγη ώρα στο κονιάκ ή στο ρούμι,προσθέτουμε τα καρύδια και αν έχουμε και άλλα φρούτα και θέλουμε να γίνει το γλυκό μας πιο πλούσιο τα προσθέτουμε και αυτά.-Πεπόνι μπορούμε να προσθέσουμε Νίνα?-Πεπόνι δεν μπορούμε γιατί κατεβάζει πολλά υγρά έτσι θα μας χαλάσει το γλυκό,το φύλλο θα βραχεί και θα μας λερώσει και τον φούρνο.Μπορούμε να βάλουμε ρόγες από σταφύλι,σύκα,αχλάδια και ροδάκινα,αν έχουμε διατηρήσει από το καλοκαίρι,αυτό όμως το γλυκό επιτυγχάνεται κυρίως με μήλα.Τα αναδεύουμε όλα αυτά τα φρούτα στην γυάλινη λεκάνη,πασπαλίζουμε με ζάχαρη,με κανέλα και γαρύφαλο,με λίγο κορν φλάουερ,στύβουμε και λίγο χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν και τα αφήνουμε να περιμένουν.Ξαναγυρίζουμε στο φύλλο.Αφού βουτυρώσαμε το ένα φύλλο και το πασπαλίσαμε με την ζάχαρη,το γαρίφαλο και την κανέλα,τοποθετούμε ένα δεύτερο φύλλο πάνω από το πρώτο,το βουτυρώνουμε,όπως και το προηγούμενο,το πασπαλίζουμε με την ζάχαρη,την κανέλα και το γαρύφαλλο.Τοποθετούμε τα φρούτα κατά μήκος από την οριζόντια πλευρά,πάνω στα φύλλα,διπλώνουμε τα πλάγια των φύλλων πάνω στα φρούτα και αρχίζουμε να τυλίγουμε σε ρολό,έτσι ώστε τα φρούτα με τα αρωματικά να περιτυλιχτούν μέσα στο φύλλο.Βουτυρώνουμε με το πινέλο το φύλλο,αφού προηγουμένως προσθέσουμε στο βούτυρο λίγη κρέμα γάλακτος και ψήνουμε για μία ώρα περίπου στους 175 βαθμούς Κελσίου.Όταν ψηθεί ζεστό όπως είναι το πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.Α!πολύ ωραίο είναι,Νίνα μου,δοκίμασα λίγη από την γέμιση.-Έλα,Άννα,να το περιτυλίξουμε τώρα και να το τοποθετήσουμε στο ταψί του φούρνου,στην δεύτερη θέση,αρχίζοντας από κάτω.Ευχαριστώ πολύ ,Νίνα μου,με έμαθες να παρασκευάζω αυτό το υπέροχο γλυκό..Να βγάλω την ποδιά,είδες δεν λερώθηκα,πάω στο σαλόνι να τους αναγγείλω πως ένα ακόμη υπέροχο Γλυκό Στρούντελ ετοιμάζεται στον φούρνο.Εσύ Νίνα,να προσέχεις να μην καεί.-Μην ανησυχείς Άννα μου,έχω πείρα εγώ,με κλειστά μάτια το ψήνω.-Από την κούραση,καταλαβαίνω,είπε η Άννα,πάω να τους πω.-Ετοιμάστηκε το γλυκό.Σε μία ώρα θα είναι ψημένο.Να ετοιμάσουμε και μεις τσάϊ,μην τα περιμένουμε όλα από την Νίνα,είπε ο Ερρίκος.-Ναι!είναι πολύ κουρασμένη,είπε η Άννα.-Να μας το σερβίρει και να πέσει αμέσως για ύπνο,είπε ο Ερρίκος,αύριο μας περιμένει μια πολύ κουραστική ημέρα.-Γεμάτη εκπλήξεις,είπε η Άννα.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου