Οι ιατροί-ωτορινολαρυγγολόγοι από τη Βραζιλία καθιέρωσαν την ημέρα 16 Απριλίου ως Παγκόσμια Ημέρα Φωνής.
Συστήνουν να φροντίζουμε να διατηρούμε τη φωνή μας σε άριστη κατάσταση,γιατί είναι ένα από τα σπουδαιότερα όργανα του ανθρώπινου οργανισμού.
Δάσκαλοι, δικηγόροι,εκφωνητές,ηθοποιοί, ιερείς, καθηγητές, ομιλητές,παρουσιαστές πολιτικοί,τραγουδιστές,ψάλτες και όλοι που μιλούν πολύ.
Όλοι που ασκούν επαγγέλματα που χρησιμοποιούν πάρα πολύ τη φωνή τους,που από αυτήν εξαρτάται κατά πολύ η επαγγελματική τους επιτυχία,πρέπει και να τη φροντίζουν πολύ.
Όλοι υποφέρουν από χρόνια φαρυγγίτιδα και είναι αδύνατον να την αποφύγουν.
Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία που έχουν περισσότερα χρόνια στα επαγγέλματα αυτά θέτουν σε κίνδυνο τις φωνητικές χορδές τους που υποφέρουν περισσότερο από των άλλων ανθρώπων που ασκούν σιωπηλά επαγγέλματα ή που δεν μιλάνε καθόλου,Αν δεν είναι απαραίτητο.
Η προφύλαξη και η φροντίδα της φωνής μας συνιστά να προστρέχουμε στον αρμόδιο ιατρό να μας δώσει τα κατάλληλα φάρμακα για τη θεραπεία της λαρυγγίτιδας και τις φαρυγγίτιδας,που είναι οι κυριότερες φλεγμονές που παθαίνουν οι φωνητικές μας χορδές.
Παλαιότερα τα "ματζούνια" της γιαγιάς και η πρακτικές της οδηγίες έδιναν καλό αποτέλεσμα στις ερεθισμένες φωνητικές χορδές.
Να αραδιάσουμε μερικά από αυτά.Ήταν ο κρόκος του αυγού που αναμείγνυαν με ζάχαρη μέχρι να σχηματιστεί αλοιφή που έτρωγαν με το κουταλάκι.
Ήταν το αφέψημα από το βότανο φασκόμηλο που έχει μαλακτικές ιδιότητες,
Ήταν το αφέψημα από το βότανο χαμομήλι,το πλέον κατάλληλο για το βράχνιασμα.
Ήταν τα πράσα,το λαχανικό,που έβραζαν και έπιναν το ζουμί τους.
Το χρησιμοποιούσαν καθημερινά οι ψάλτες στα χωριά,που είχαν στο κήπο τους τα πράσα σε ποσότητα και έτσι προστάτευαν τη φωνή τους,που ώφειλαν να είναι καθαρή και μελωδική.
Σήμερα που η επιστήμη έχει προχωρήσει υπάρχουν πολλά φαρμακευτικά προϊόντα,όπως τα αντιβιοτικά, υπάρχουν τα σιρόπια,που πίνουμε και φαρμακευτικά υγρά με τα οποία κάνουμε γαργάρες για να έχουμε μια ωραία φωνή χωρίς βραχνάδες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου