Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Σήμερα Τετάρτη  12 Οκτωβρίου η εκκλησία μας δεν εορτάζει κανένα γνωστό άγιο.

Το ιστορικό μας παρελθόν

 12 Οκτωβρίου  1826.Ο Νικόλαος Κριεζώτης με 450 πολεμιστές κατορθώνουν να εισέλθουν στην Ακρόπολη,την ποίαν πολιορκούσε ο Κιουταχής.
12 Οκτωβρίου 1916.Νέες προσχωρήσεις στο κίνημα της Θεσσαλονίκης.Γάλλος συνταγματάρχης αναλαμβάνει  την οργάνωση και τον εφοδιασμό του στρατού της Εθνικής Άμυνας.
12 Οκτωβρίου 1944.Η Αθήνα απελευθερώνεται από τους Γερμανούς.
12 Οκτωβρίου 1955.Ψήφο εμπιστοσύνης έλαβε η κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή.
12  Οκτωβρίου 1953.ΗΠΑ και Ελλάδα υπογράφουν συμφωνία για το καθεστώς των Αμερικανικών βάσεων στη χώρα μας.


Ο καιρός
 Άνοδος της θερμοκρασίας  παρατηρήθηκε σήμερα 12 Οκτωβρίου.Οι άνεμοι πνέουν ασθενείς βόρειοι.
Η θερμοκρασία  είναι 23 βαθμοί το μεσημέρι και θα πέσει στους 11 βαθμούς το βράδυ.
Στη Θεσσαλονίκη έχει νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν.Οι άνεμοι είναι βόρειοι βορειοδυτικοί εντάσεως 3-4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 βαθμούς το μεσημέρι μέχρι 9 το βράδυ.
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη.
Ο καιρός είναι νεφελώδης με τοπικές βροχές το πρωί.
Το μεσημέρι ο καιρός βελτιώνεται.Οι άνεμοι που πνέουν είναι βόρειοι βορειοδυτικοί εντάσεως 4-5 μποφόρ και τοπικά με 6.Η θερμοκρασία είναι 22 βαθμοί το μεσημέρι και το βράδυ θα πέσει στους 13 βαθμούς.
Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα ο καιρός είναι νεφελώδης με τοπικές βροχές κυρίως στα Νότια όπου τις πρωινές ώρες υπάρχει πιθανότητα καταιγίδας.
Το απόγευμα ο καιρός βαθμιαία βελτιώνεται.
Οι άνεμοι είναι βόρειοι  βορειοδυτικό εντάσεως 4-5 μποφόρ και τοπικά 6.
Η θερμοκρασία στα νότια θα κυμανθεί από 17 - 23 βαθμούς Κελσίου.
Στα βόρεια της χώρας η θερμοκρασία είναι χαμηλότερη 3-4 βαθμούς.

Νέα από τον κόσμο

Πολλά δάκρυα αναμένεται να χυθούν σήμερα στο Μπουτάν.
Είναι ένα μικρό κρατίδιο 47 τετραγωνικών χιλιομέτρων με 700.000 ανθρώπους που βρίσκεται μεταξύ Ινδίας και Κίνας,
Ο λατρεμένος τους βασιλιάς παντρεύεται την εκλεκτή της καρδιάς του  μια  φοιτήτρια κόρη πιλότου.
Ο πατέρας του γαμβρού είχε παντρευτεί 4 αδελφές.
Τώρα όμως με τη μετάβαση της χώρας τους από την απόλυτη μοναρχία στην συνταγματική μοναρχία με το νέο σύνταγμα του 2008  ο βασιλιάς έχει δικαίωμα σε μια νύφη μόνο.Το γεγονός αυτό δυσαρεστεί χιλιάδες θαυμάστριες του.
Η βασιλική οικογένεια τηρεί χαμηλούς τόνους μετριοπάθειας και σεμνότητας.
Αντιθέτως οι αντάρτες με έδρα το Νεπάλ δεν ξεχνούν και κατηγορούν την οικογένεια για τις μαζικές διώξεις των κατοίκων του Νεπάλ παλαιότερα.



Συμβουλές για τις νέες  νοικοκυρές

Παλαιότερα η νοικοκυρά έβαζε το χέρι της μέσα στο φούρνο για να καταλάβει πόσο ζεστός είναι και αν η θερμοκρασία είναι η σωστή για το φούρνισμα.
Όμως πολλά γλυκίσματα και ψητά του φούρνου χαλούσαν τότε,γιατί μόνο η πεπειραμένη μαγείρισσα κατάφερνε να πετύχει καλό ψήσιμο και μόνο αν βοηθούσε η θεά  τύχη.
Τώρα όμως οι σύγχρονες ηλεκτρικές κουζίνες είναι τέλειες με θερμοστατικό διακόπτη από τον οποίον  ρυθμίζεται η θερμοκρασία του φούρνου.
Μάλιστα πολλές από αυτές τις ηλεκτρικές κουζίνες λειτουργούν αυτόματα.Ανάβουν και σβήνουν μόνες τους στην ώρα που τις έχει ρυθμίσει η νοικοκυρά.
Έτσι η επιτυχία στο ψήσιμο είναι σίγουρη.
Αρκεί βέβαια να μάθει η νοικοκυρά πως ακριβώς λειτουργεί ο φούρνος της.





Τα Μύδια συγκαταλέγονται στα αφροδισιακά πιάτα.
Δηλαδή ανεβάζουν τη διάθεση για ερωτικά παιχνίδια απαραίτητα στους νιόπαντρους που θέλουν να τεκνοποιήσουν.Και όχι μόνο.
Εκτός από τα Ω λιπαρά που διαθέτουν περιέχουν αρκετές βιταμίνες απαραίτητες στον οργανισμό.




Πως τα επεξεργαζόμαστε για να τα μαγειρέψουμε

Τα τρίβουμε καλά με ένα βουρτσάκι κατάλληλο γι αυτή την εργασία.Τα πλένουμε πολλές φορές και τα βάζουμε στην κατσαρόλα με νερό να τα σκεπάζει.
Προσθέτουμε ένα μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι ,λίγο μαιντανό,ένα φύλλο δάφνης,αλάτι και πιπέρι.Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να αχνιστούν περίπου 10 λεπτά.Τα μύδια είναι έτοιμα όταν έχουν ανοίξει.Όσα είναι κλειστά τα πετάμε.
Τα αχνιστά μύδια τα σερβίρουμε με λαδολέμονο.
Τα παρασκευάζουμε με σάλτσα και  ρύζι πιλάφι ή τα τηγανίζουμε αφού τα περάσουμε από χυλό.
Με όποια συνταγή τα μαγειρέψουμε τα μύδια είναι εντυπωσιακά.


Μια νόστιμη συνταγή

Μακαρονάδα με θαλασσινά

Για τηγ συνταγή αυτή χρησιμοποιούμε βρασμένο αστακό,γλώσσες καθαρισμένες και κομμένες,καβουράκια από κονσέρβα αν δεν έχουμε φρέσκα,καλαμάρια,μύδια,γαρίδες,καραβίδες.
Πλένουμε καλά τα καλαμάρια.
Τρίβουμε με το κατάλληλο βουρτσάκι τα μύδια τα αχνίζουμε  και τα στραγγίζουμε.
Βράζουμε τις γαρίδες 5 λεπτά και τις καραβίδες 10 λεπτά χωριστά.
Τις στραγγίζουμε και τις καθαρίζουμε.
Καθαρίζουμε τις γλώσσες από τη  πέτσα τους και τις κόβουμε σε λωρίδες ή τετράγωνα κομμάτια.Τα καβούρια είναι έτοιμα στην κονσέρβα.
Περνάμε τις ντομάτες  από το μπλέντερ και βράζουμε τον πολτό με λάδι,δάφνη,σκόρδο,αλάτι (πολύ λίγο ή και καθόλου,αν χρησιμοποιήσουμε τυρί),πιπέρι μαύρο,πιπέρι πάπρικα ,ρίγανη.
Βράζουμε για περίπου μία ώρα.
Στα 45 λεπτά ρίχνουμε τα θαλασσινά στη σάλτσα και τα αφήνουμε να βράσουν 10 με 15 λεπτά και το φαγητό μας είναι έτοιμο να το σερβίρουμε με μακαρόνια και τριμμένο τυρί, τις ημέρες που δεν έχουμε νηστεία



 Τραγουδούσαμε το 1968

"Και μεις οι άλλοι μα το ναι κάνουμε πάρτι ρεφενέ
και δε βαριέσαι δε βαριέσαι αδελφέ".


Αγαπητοί μου αναγνώστες Καληνύχτα.


















 























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου